Cocu benadrukt het positieve meer

Marcel Brandts, directeur bij PSV zei het in de Voetbal International: “Phillip (Cocu) is het positieve meer gaan benadrukken”. En daardoor gaat het beter aldus Brandts. Het precies de filosofie van project Stimulering Positieve Sportbeleving (StipoSport). Richt de aandacht op wat goed gaat, dan gaat dat uiteindelijk beter.

StipoSport staat voor positiviteit. Positiviteit in begeleiding, positiviteit bij afspraken, positiviteit bij gedragsregels op verenigingen. Bij de BVV Barendrecht werd zo al succesvol de Tulpencompetietie geïmplementeerd. Een prijs voor het team waarvan spelers, trainers, begeleiders en supporters zichzelf het meest positief hadden laten gelden.

Positief denken lijkt voor watjes, maar oprichter Ruud de Smit is oud-marinier en volbracht hele triatlons. Allesbehalve een watje dus. ‘Positief denken zorgt ervoor dat dingen beter gaan. En als ze niet beter gaan, is het in ieder geval leuker’, zo denkt De Smit. ‘En leuk, dat is de basis van sport. Sporters, begeleiders en scheidsrechters zijn begonnen omdat ze het leuk vonden. Laten we het dan ook leuk houden”, zo vindt de oud-marinier.

Wil je weten wat Stiposport voor jouw vereniging kan betekenen? Stuur ons een e-mail!

Advertenties

Auteur: Project Stimulering Positieve Sportbeleving

Initiatiefnemer project Stimulering Positieve Sportbeleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s