Initiatiefnemers

Ruud de Smit

Axnnw__CAAAn7O0

Het is de persoonlijke missie van Ruud de Smit om het beste uit mensen en hun talenten te halen. Als directeur van het Mental Training Center stimuleert Ruud mensen vooral positief te laten denken en handelen. ‘Vanuit een positief perspectief werken en sporten levert veel betere prestaties op.’ aldus Ruud.

De Smit heeft drie steekwoorden, positiviteit, respect en sportiviteit waarmee hij zijn gedachtengoed wil onderstrepen. ‘Hard straffen bij agressie is niet altijd effectief.  Je kan het ook omdraaien en juist goed gedrag belonen. In plaats van gele en rode kaarten heeft hij ook de groene tulpenkaart geïntroduceerd. Bij goede of sportieve prestaties worden spelers, coaches, supporters beloond met een pluim (de groene tulpenkaart) volgens Ruud.

De voorman van het nieuwe denken erkent dat hij soms weerstand zal oproepen. ‘Het klinkt misschien zweverig maar dat ben ik helemaal niet. Ik ben marinier geweest en heb zeven marathons en 2 hele triathlons gelopen. Ik weet wat echt werkt en wat ik wil.’

Piet Schadee 

Piet Schadee_02Piet is al ruim 14 jaar lid van BVV Barendrecht. Ooit is hij begonnen als leider van het team van zijn dochter Raphaelle. Sinds 3 jaar  is hij bestuurslid en projectleider/ambassadeur van Stiposport. Piet heeft net zoals Ruud de overtuiging dat als je vanuit een positief perspectief werkt en sport je veel betere presentaties kunt leveren. Met een voetbalverleden bij Excelsior Pernis waar hij tot 1980  heeft gespeeld, gecoacht en leider is geweest is Piet heel goed bekend met de wereld van voetbal.  Meer over Piet via de volgende link

De afgelopen 6 jaar zijn Piet en Ruud bezig met het uitrollen van een positiever sportklimaat binnen de club zowel in het veld als langs de lijn.  Met een boel enthousiaste mensen om hen heen geeft het energie om het project Sportinnovatie en Maatschappelijke ontwikkeling verder te vorm te geven.

Advertenties