Visie

Van conventioneel naar innovatief

De traditionele aanpak van agressie en vandalisme rondom sport is vanuit een soort automatische reactie voornamelijk gericht op het verminderen van het probleem. Het ongewenste gedrag wordt ontmoedigd en/of bestraft. We houden ons met deze aanpak  dus vooral bezig met wat we niet willen. Vaak kiezen we weer voor dezelfde werkwijze om dit probleem op te lossen en iedere keer weer leidt deze aanpak niet tot het gewenste resultaat. Het bewust positief stimuleren van sporters en supporters heeft een duurzamer effect op de beleving van sport dan repressief optreden en sanctioneren.

Onderzoek toont aan dat juist investeren in wat goed gaat en belonen wat sporters goed doen, het (zelf)vertrouwen en de ontwikkeling van ieders talenten stimuleert. Tevens slaan wij met onze aanpak de brug van het landelijk beleid van de sportbonden, naar een lokale/regionale aanpak.

Vandaar ons motto: Samen creëren we winnaars!

Programma Sportbreed

stock-photo-13356765-boy-holding-footballStiposport heeft een speciaal programma ontwikkeld voor sportclubs, besturen, coaches, leiders , trainers, grensrechters, scheidsrechters, vrijwilligers en de sporters zelf natuurlijk! Het programma is sportbreed inzetbaar met name voor teamsporten. Pilots hebben aangetoond dat door onze filosofie en werkwijze sporters meer plezier hebben en beter presteren. Tevens beïnvloeden we indirect ook thuissituaties, het onderwijs en het werk. Via een speciaal weblog krijg je een indruk over Positieve Sportbeleving klik: weblog

Advertenties